Hofstraat 12, 6017 AK Thorn
+31616133487

Suite Maria Cunegonda

Deze heerlijk lichte, ruim 80 m² grote suite ligt op de eerste etage en kijkt uit op het voorplein van de Hofferkeukens.

Suite Maria Cunegonda

Deze heerlijk lichte suite is vernoemd naar Cunegonda van Saksen, de laatste vorstin-abdis van het stift Thorn. Cunegonda was een getalenteerd klavecimbelspeelster en zangeres en een hartstochtelijk ruiter en jager. Maar ze was ook een nuchtere vrouw die haar zaken goed op orde had. De ruim 80 m² grote suite kijkt uit over het voorplein van de Hofferkeukens. Dit keukengebouw maakte deel uit van het paleiscomplex dat Maria Cunegonda liet renoveren en vergroten. Onder leiding van de Luikse architect Duckers werd het keukengebouw ingrijpend verbouwd. Er kwamen keukens, een kamer voor de chef de cuisine, logiesverblijven voor het dienstpersoneel, een magazijn en een linnenkamer. In 1794 vielen de Franse revolutionaire troepen Thorn binnen. De stiftdames vluchtten naar veiliger oorden en het paleis werd onteigend en bij opbod verkocht. Het werd door de opkoper afgebroken om de bouwmaterialen te gelde te kunnen maken. Alleen de zogenaamde Hofferkeukens bleven behouden, en daar, op deze historische plek, kunt u in deze aangename suite verblijven.

Inrichting

Suite Maria Cunegonda ligt op de eerste verdieping en is ruim 80 m². De suite is smaakvol ingericht en bestaat uit een woonkamer, een keuken, een separate slaapkamer en een badkamer. Vanaf het patiobalkon heeft u een prachtig zicht op de monumentale Abdijkerk die ’s avonds prachtig wordt aangelicht.

De sfeervolle, comfortabele inrichting maakt dit appartement erg geschikt voor een extended stay. Door de ligging op de eerste verdieping is dit appartement minder geschikt voor mensen met een beperking. Het appartement is niet ingericht voor een verblijf met kinderen. Huisdieren zijn in hotel Abdijhof niet toegestaan.

In het appartement zijn de volgende faciliteiten voorzien:

  • airco
  • wifi
  • zeer comfortabel bed
  • flatscreen tv in zowel de woonkamer als de slaapkamer
  • volledig ingerichte keuken met vaatwasser, kookplaat, combi-magnetron, koelkast, waterkoker, Nespresso® apparaat, wasdroogcombinatie, keukengerei, bestek en servies
  • volledig ingerichte badkamer met ruime douche en badmeubel
Terug naar andere suites en pottehuuskes

Prijzen

Onze hotelappartementen zijn zeer geschikt voor een langer verblijf. Dat ziet u in onze prijzen terug. Zoekt u een pied à terre voor een langere periode, neem dan even contact met ons op voor een aanbieding op maat. Onderstaande prijzen zijn exclusief ontbijt. Uw gastvrouw regelt graag een uitgebreid ontbijt voor u. Dit wordt dan in uw appartement bezorgd. Prijs: 25,00 euro per persoon per ontbijt.

Prijs van € 160 – € 260 per nacht

Reserveer nu

Faciliteiten

* Restaurant Hofferkeukens
* Ontbijtservice
* Wi-Fi
* Parkeren op 3 minuten loopafstand
* Airco
* Openluchttheater

Check-in

Inchecken kan tussen 15.00 en 16.00 uur. Lukt dat niet? Laat het ons dan weten zodat we u op het gewenste moment welkom kunnen heten.
Uitchecken om 10.00 uur ’s ochtends.
Bagage drop off voor het inchecken of na het uitchecken is mogelijk.